CRI nodigt je graag uit voor de navorming "PCOS in de Praktijk: Expertinzichten voor de Huisarts" op donderdag 24 april 2025 van 20 u tot 22 u.
Accreditatie: 2 CPE punten in de categorie regionale seminaries werden aangevraagd.
De webinar vindt plaats in ons labo, Klaartestraat 20, 9052 Zwijnaarde, en wij streamen het tegelijkertijd. Voor de aanwezigen voorzien wij catering:
- 19u30: ontvangst met aperitief (drank + klein hapje)
- 22u: Walking dinner
Adres (ingang en parking)
Klaartestraat 20, 9052 Zwijnaarde
Er is een mogelijkheid om deze Webinar online te volgen. Aangezien de wijzigingen aan ons programma zal je op een latere fase hier meer informatie en een link over ontvangen
Wil je fysiek aanwezig zijn?
Stuur een email naar secretariaat@cri.be
Onderwerp: “inschrijving PCOS in de Praktijk”
En je vermeldt:
- Voornaam + naam
- RIZIV-nummer
- E-mailadres
- Telefoonnummer
- Voedingsvereisten voor de catering (allergieën, vegetarisch, zwanger, etc.)
De inschrijvingen worden afgesloten op maandag 21 april 2025.
PCOS in de praktijk
Polycysteus-ovariumsyndroom (PCOS) is een veelvoorkomende, maar vaak onder-
gediagnosticeerde endocriene aandoening met brede implicaties voor de gezondheid van patiënten. Tijdens deze navormingsvergadering bieden twee experts diepgaande inzichten in PCOS, van pathofysiologie en diagnostiek tot gepersonaliseerde behandelstrategieën. De lezing benadrukt het belang van educatie en bewustwording rond PCOS, evenals de cruciale rol van in-vitro diagnostische (IVD) testen in het zorgpad. Praktische handvatten helpen huisartsen om PCOS sneller te herkennen, een gerichte aanpak te hanteren en patiënten optimaal te begeleiden.

Keynote speaker Prof. Dr. Ellen Anckaert
Ellen Anckaert is klinisch bioloog en afdelingshoofd in de dienst klinische biologie van het UZ Brussel. Ze is ook hoofd van het Follikel biologie (FOBI) onderzoekslaboratorium en professor aan de faculteit Geneeskunde en Farmacie van de VUB, waar ze Reproductieve endocrinologie, Vrouwelijke voortplantingsbiologie en Pathofysiologie doceert. Haar werk in FOBI is voornamelijk gericht op het optimaliseren van kweeksystemen voor in vitro eicelgroei en -rijping. Hypotheses worden getest in gevestigde muismodellen en de vertaling naar de mens gebeurt in nauwe samenwerking met Brussels qIVF, de vruchtbaarheidskliniek van het Universitair Ziekenhuis UZ Brussel.

Keynote speaker Prof. Dr. Michel De Vos
Michel De Vos is klinisch professor in de voortplantingsgeneeskunde en medisch mededirecteur van Brussels IVF, het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde van UZ Brussel-VUB. Hij legt zich toe op fertiliteitsdiagnostiek en fertiliteitsbehandelingen. Hij is gespecialiseerd in PCOS bij patiënten met verminderde vruchtbaarheid. Preventie van onvruchtbaarheid, zowel bij gezonde vrouwen als bij vrouwen met kanker, behoren eveneens tot zijn expertise.
