Nieuws over onze laboratoria

27 August 2024
Stage lopen in CRI: achter de coulissen van ons labo

Een eerste praktijkervaring in laboratoriumonderzoek

CRI helpt graag studenten om hun eerste professionele werkervaring op te doen door de stages aan te bieden in de klinische biologie. Het is dan ook met veel plezier dat we deze zomer onze stagiairs Paulin en Sofiane hebben verwelkomd en hen hebben ondersteund in hun professionele ontwikkeling!

 

Ben je zelf op zoek naar een stageplaats?

Stuur dan gerust een mail naar labo@cri.be.
Dan kijken we samen of we een leerrijk stagetraject kunnen aanbieden dat bij jouw profiel past.

Ontwikkelen van vaardigheden voor een steeds betrouwbaardere diagnostiek

Een effectieve diagnostiek is gefundeerd op kennis en expertise. Vanuit deze invalshoek, alsook vanuit ons MVO-beleid, opent CRI jaarlijks zijn deuren voor studenten. De expertise die ons medisch labo over de decennia heen heeft vergaard dragen we graag over aan de nieuwe generatie van laboranten, onderzoekers en artsen.

Laboratoriumonderzoek op maat van diverse studentenprofielen

Ongeacht de studies van onze stagiairs, faciliteert ons labo de integratie van studenten in de medische sector door onze training aan te passen aan de diverse profielen. Zo beogen we een duurzame carrièreontwikkeling met nadruk op polyvalentie, probleemoplossend vermogen en kwaliteit.

Introductiestage in Flow Cytometrie

Paulin is bezig aan zijn master in de biochemie en moleculaire en celbiologie (UCL). Tijdens zijn twee weken durende kijkstage is hij ondergedompeld geweest in de wereld van Flow cytometrie. Het leertraject heeft Paulin toegelaten om de vele facetten van Flow cytometrie van naderbij te bekijken. Gaande van staalvoorbereiding over meting tot data-analyse en rapportering.

Onderzoeksstage in de medische biotechnologie

Sofiane is masterstudent in de bio-ingenieurswetenschappen medische biotechnologie (VUB). Voor zijn onderzoeksproject heeft hij zeven weken lang meegedraaid in ons labo om de parameters Cystatine C in serum te valideren. Dit is een test om bij patiënten acute en chronische nierproblemen op te sporen en te volgen. Daarnaast heeft Sofiane ook Freelite Kappa en Lambda in serum gevalideerd. Die parameter helpt bij het stellen van een diagnose en het monitoren van multipel myeloom, lymfocytische gezwellen, Waldenström’s macroglobulinemie, AL-amyloïdose, lichteketendepositieziekte en bindweefselziekten zoals systemische lupus erythematodes (SLE).

Voor deze validatie heeft Sofiane leren werken met een state-of-the-art toestel, Optilite. Onze methodes voor het controleren op verschillende kwaliteitsparameters zijn hierbij een onmisbare hoeksteen. Deze omvatten onder andere controles op precisie, accuraatheid, gevoeligheid, het bepalen van referentiewaarden en transparantie met de huidige methode. Naast deze methodes heeft Sofiane ook geleerd hoe we het toestel zelf kwalificeren. Dit garandeert dat alle resultaten voldoen aan de hoogste kwaliteitsvereisten.

Wij wensen Paulin en Sofiane veel succes met hun studies en toekomstige loopbaan! En wij bedanken Sofiane voor de fijne samenwerking en zijn waardevolle bijdrage aan onze diagnostiek.